Dirigent

Frankie De Kuyffer

Frankie De Kuyffer (1971) begon op 4 jarige leeftijd met muziek.  De eerste jaren kreeg hij les van zijn grootvader, maar op 9 jarige leeftijd startte hij in de muziekacademie in Temse.  Daar kreeg hij trompetles van dhr. Flor Van De Hauwe.

Na zijn humaniora in het College van Sint-Niklaas ging hij naar het Lemmensinstituut (nu Luca-hogeschool).  Daar behaalde hij eerste prijzen voor notenleer en trompet (1992 - Huidige Master).  Vervolgens volgde hij les bij dhr. Benny Wiame, eerst in het KMC te Brussel en daarna in het KMC te Gent waar hij in 1995 zijn hoger diploma trompet (MaNaMa) behaalde met o.a. Theo Mertens in de jury.

Reeds tijdens zijn studies aan het Lemmensinstituut was Frankie een veelgevraagde free-lance trompettist in diverse professionele orkesten.  Eind jaren 90 was Frankie vooral te horen in enkele grote Musical producties waaronder Les Miserables, The Phantom of The Opera en Kuifje.  Ook was hij een 7-tal jaren trompettist bij "The Night of The Proms".

Daarnaast gaf hij trompetles in de academies van Schaarbeek, Etterbeek, en het Conservatorium van Leuven.

Momenteel geeft Frankie full time les aan het Conservatorium van Leuven en heeft daar één van de grootste trompetklassen van Vlaanderen.  Hij is ook 1ste trompet bij Casco Phill, een professioneel symfonisch kamerorkest met als thuisbasis Mechelen.

Ook in de hafabra-wereld was Frankie altijd erg actief.  Dit zowel als muzikant: Hij is net als vele andere beroepsmuzikanten begonnen in de plaatselijke fanfare, en speelde vele jaren mee in Brassband Midden Brabant.  Maar ook als dirigent: Na het dirigeren van de fanfare in Haasdonk en het amusementsorkest AMOR uit Temse (zijn moedervereniging), richtte hij in 2007 zelf een nieuwe groep op in zijn toenmalige woonplaats Temse, nl. BigBand Enter.  Na tien jaar en een verhuis naar Leuven is er in 2017 in samenspraak met de muzikanten beslist om dit project stop te zetten.  Uiteraard zijn er veel mooie herinneringen aan deze tijd: meer dan 100 concerten, met een topjaar van 26 optredens, begeleiden van tal van artiesten, diverse themaconcerten en nu meer dan 2 jaar na de stopzetting hebben ze in april 2020 tijdens volle Corona Lockdown terug de instrumenten opgenomen en een reünie-opname gemaakt: elk vanuit zijn kot weliswaar.

Hij kijkt er alvast naar uit om nu bij onze vereniging, Kon. Fanf. Albert Hever aan de slag te gaan en daar verder te bouwen op het vele werk dat al gebeurd is door zijn voorganger Luc Schoeters.